top of page

רקמה בתנועה אחת לעומת רקמה בשתי תנועות

קיימות שתי דרכים לרקום את התכים – רקמה בתנועה אחת ורקמה בשתי תנועות. הראשונה, בתנועה אחת, מתבצעת כשמורידים את המחט דרך הבד ומעלים אותה שוב בתנועה אחת זורמת. הדרך השנייה היא רקמה בשתי תנועות – מורידים את המחט עם החוט בתנועה אחת ומעלים אותה שוב בתנועה שנייה.

רקמה בתנועה אחת מהירה יותר, אבל יהיה קשה יותר לדייק בדרך זו, לעומת רקמה בשתי תנועות שמאפשרת דיוק רב יותר ברקמת התכים, הן בנקודה בה נוריד את המחט על הבד והן באחידות התכים.

תכים כגון תך המכונה, תך המשי, תך ישר ועוד תכים שמבוצעים בתכים ישרים על הבד יהיה נוח לרקום בשתי תנועות, זאת לעומת תכי לולאה כמו תך השרשרת, תך השליבה, תך נוצה וכד' שלדעתי יהיה נוח יותר לרקום אותם בתנועה אחת.


ישנם תכים שלא ניתן לרקום בתנועה אחת ובכלל נושא זה של תנועה אחת לעומת שתי תנועות פחות רלוונטי עבורם כגון תכי קשר - תך קשר צרפתי או תך הבוליון (ועוד) שנדרשות פעולות נוספות (ליפוף המחט עם החוט) בין העלאת המחט מעל פני הבד והורדת המחט שוב דרך הבד.


רקמה בשתי תנועות תתבקש ברקמה בבד שמתוח בחישוק או במסגרת שעומדים על רגל. במצב זה משתמשים בעיקר בשתי תנועות כיוון שלא ניתן לכוון את הבד לפי תנועות היד כפי שניתן לעשות בחישוק רקמה נייד. במסגרת לרקמה זה מתבקש אף יותר מכיוון שהבד יהיה מתוח יותר וקשה יהיה ליצור מצב של רקמה בתנועה אחת, שדורש בד מעט רפוי. גם ברקמה על רשת (וגם בבדי AIDA), כשמדובר ברקמת חישוב, מומלץ יותר לרקום בשתי תנועות, בכדי למנוע את עיוות הבד ולמנוע ככל שניתן את הצורך במתיחת הבד בסוף העבודה.


אני מציעה לך להתנסות בשתי הדרכים ולראות בכל תך איזו דרך נוחה לך והאם את מעדיפה לוותר על הגימור היפה יותר של הרקמה בכדי ליהנות יותר מהדרך ומהרצף ברקמה או שאת מעדיפה לרקום לאט יותר ולא להתפשר על הדיוק בתכים. את יכולה כמובן גם לשלב בין שתי הדרכים:)


תוכלי לצפות בסרטון בו אני מדגימה כיצד לרקום בתנועה אחת ובשתי תנועות:


*אם צפית בסרטון עד הסוף ראית שאני מזמינה להוריד את המדריך לרוקמת המתחילה שכתבתי - במדריך זה תוכלי לקרוא על כלי הרקמה, כיצד מכינים אותם ויישום של מספר תכים (ויש גם קישור לסרטון הדרכה). תוכלי להוריד את המדריך בקישור - המדריך לרוקמת המתחילה


שתהיה לך רקמה מהנה,

מכל הלב,

רבקה




פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page