במאמר זה אסביר כיצד ניתן לקבע את החוט שאת רוקמת בו מבלי ליצור קשרים בגב הרקמה. בסוף המאמר צירפתי סרטון בו תוכלי לראות הדגמה של השיטות בהן ניתן להשתמש לשם כך.
מעבר לכך שבעולם הרקמה מקובל לרקום ללא קשרים, באופן נקי ככל האפשר, עניין זה חשוב במיוחד לרקמות שגב הרקמה לא יכוסה בסוף העבודה כמו רקמה על וילון, על מגבת או על מפית שולחן. זאת ועוד שמפית שולחן, לדוגמא, צריכה להיות שטוחה על השולחן, ללא קשרים שעלולים ליצור בה בליטות.
ישנן מספר שיטות למנוע קשרים תחת הרקמה –
1. הדרך המקובלת ביותר היא העברת החוט דרך מספר תכים שכבר קיימים בגב הרקמה, גם בתחילת החוט וגם בסופו. אני משתמשת בשתי שיטות לדרך זו.
שיטה ראשונה – קשר רחוק - קשרי קשר בחוט והעבירי אותו מעל פני הרקמה אל גב הרקמה במקום מרוחק מנקודת ההתחלה שלך כ- 7 ס"מ. ואז תרקמי רגיל, ולבסוף, אם החוט התכסה כבר בתכים פשוט תגזרי את השאריות ואם לא מספיק התכסה, גזרי את הקשר, השחילי את המחט בחוט שבגב העבודה ותעבירי אותו דרך מספר תכים לקבע אותו ותגזרי את השאריות. שיטה זו מתאימה גם אם אין עדיין תכים על הבד, או שהם רחוקים מדי על הבד מכדי לקבע איתם את החוט.
שיטה שנייה – שימוש בתכים קיימים - מתאימה רק במידה ויש כבר תכים שנרקמו על הבד והם סמוכים למקום בו עלייך להעלות את המחט. העבירי את החוט דרך מספר תכים, משכי בעדינות בכדי לבדוק שהוא מקובע והתחילי לרקום.
2. שיטת התכים הקטנים - יצירת שניים – שלושה תכים קטנים שיכוסו בהמשך על ידי התכים. מתאים בעיקר לרקמה בה את מתכוונת למלא את שטח הבד. פחות מתאים לרקמת תכים שיוצרים קווי מתאר. לדוגמא דרך זו תתאים לרקמת תך משי – זהו תך שיכסה את פני הבד, ולא יראו תחתיו את תכי הקיבוע הקטנים.
3. שיטת הלולאה - ממש נחמדה בעיני אבל היא מתאימה רק במידה ורוקמים עם מספר חוטים זוגי – שני חוטים או ארבע או שש. הפרידי חצי מהחוטים שצריך וגזרי אותם באורך כפול מהנדרש. לדוגמא אם יש צורך בשני חוטים הפרידי חוט אחד שיהיה באורך של כ- 80 ס"מ במקום 40 ס"מ וקפלי אותו לשניים – כך ייווצר חוט של 40 ס"מ בעל שני חוטים, בדיוק כנדרש, ההבדל יהיה בכך שיצרנו לולאה קטנה בקצה. השחילי את המחט בקצה המפוצל של החוט והעבירי אותו מעל פני הבד אל גב הבד, היכן שאת רוצה להתחיל לרקום, צרי תך קטן וקבעי את החוט כשאת מעבירה את המחט בלולאה שנוצרה מקיפול החוט. שיטה זו נקייה וקלה לביצוע.
אני בטוחה שישנן שיטות נוספות, אך אלו העיקריות, ובהן אני משתמשת.
כשאת מתחילה להגיע לקצה החוט, או כשאת מסיימת את הדוגמא שהיה עלייך לרקום בחוט המסויים ואת רוצה לעבור לחוט בצבע אחר, כיצד תקבעי אותו ללא קשר? פשוט העבירי אותו דרך מספר תכים מתחת בגב העבודה, וזהו, תגזרי את השאריות ותעברי לחוט הבא.
תוכלי לצפות בהדגמה של כל השיטות בסרטון המצורף. שימי לב שבסרטון אני מתייחסת לכל שיטה בנפרד, כך שאני מציינת את השיטות כארבע שיטות ולא כשלוש - אך אלו אותן השיטות:
בסוף הסרטון אני מזמינה אותך להוריד את המדריך לרוקמת המתחילה – בו אני מפרטת את הכלים, ההכנות ומראה כיצד לרקום מספר תכים בסיסיים. בכדי להוריד אותו לחצי : המדריך לרוקמת המתחילה
Comentarios