חוטי הרקמה בעלי נטייה להסתבך ולהתפזר ולכן אני חושבת שכדאי מאוד לארגן אותם מראש, לקראת כל פרויקט רקמה, במארגן חוטים. אסביר במאמר מהו מארגן חוטים וכיצד משתמשים בו.
מארגן החוטים הוא מתקן בו תוכלי לשמור על החוטים מסודרים ומוכנים לרקמה. המאפיין שלדעתי חשוב במארגן החוטים הוא ריכוז החוטים יחד באופן מסודר ונגיש. היתרונות של מארגן החוטים הם בכך שכל החוטים של הפרויקט שלך מרוכזים במקום אחד וכן ניתן לשלוף אותם בכל רגע נתון מבלי שיהיה צורך לחפש אותם או להיזכר בהם.
קיימים סוגים שונים של מארגני חוטים. ישנם מארגני חוטים בהם כל חוט ארוז בנפרד כמו לוחיות או מקלות שניתן להכין (כפי שתוכלי לראות בתמונה למטה) או לרכוש ולאחסן בהם את החוטים. לחברת DMC יש אפילו תיקיות מיוחדות בהן ניתן לסדר את הלוחיות והמקלות. הכל כדי לשמור על ארגון החוטים. דרך נוספת, מאוד חמודה, היא לגלגל את החוטים על אטבים.
לעומת מארגני החוטים בהם כל חוט ארוז בנפרד ישנם את מארגני החוטים שמרכזים את החוטים במתקן אחד, בו מאוחסנים כל החוטים הדרושים לפרויקט רקמה ספציפי. אין בכוונתי להציג איזו דרך עדיפה, מכיוון שזה תלוי בהעדפה אישית של כל רוקמת וכן שתי הדרכים יכולות להיות חופפות, כיוון שלדוגמה ניתן להשחיל את הלוחיות הנפרדות בתוך טבעת אחת (הן מחוררות לשם כך) וכן ניתן לרכז את האטבים בארנק אחד.
אפשר לרכז את החוטים יחד במספר דרכים, אציג כאן את מארגן החוטים הנפוץ ביותר, כשלרוב הצורה שלו יכולה להיות שונה אך דרך השימוש בו תהיה זהה. מארגן חוטים זה עשוי מקרטון או פלסטיק עם חורים שבהם מכניסים את החוטים כבר מוכנים וגזורים לפני כל פרויקט. כל עיגול מחורר מיועד לחוט אחד ויש לכתוב לידו את מספר החוט. דרך זו חוסכת לך את גזירת החוט בכל פעם מחדש במהלך הרקמה וכן היא מרכזת את כל החוטים שלא יתפזרו אם את רוקמת במקומות שונים. ארגון החוטים במארגן חוטים זה מאפשר לך רק לשלוף בכל פעם את החוט שנדרש לך לרקמה. שיטה זו לאחסון החוטים רווחת מאוד בערכות רקמה, בהן לרוב מפרידים את החוט מהדוללה לפי כמות החוט הנדרשת לעבודת הרקמה.
איך בפועל תדעי כיצד להשתמש במארגן חוטים זה?
1) קני או הכיני מארגן חוטים (תוכלי להוריד כאן מארגן חוטים מוכן להדפסה). תוכלי להשתמש לשם כך גם בטבעת מתכת כמו בתמונה הראשונה של המאמר.
2) משכי את החוט מהדוללה וגזרי אותו למקטעים של 35-40 ס"מ (מציעה לך למדוד לפי אורך הזרוע שלך מהאמה עד המרפק)
3) רכזי את כל החוטים יחד, קפלי אותם ואת הקפל הכניסי לחור והעבירי את החוטים דרך הלולאה שנוצרה. עכשיו תוכלי לשלוף את החוטים הדרושים לך בקלות. צפי בסרטון הדגמה שלקחתי וערכתי מתוך הסדנה שלי "הגן הרקום", בו אני מדגימה כיצד לעשות זאת. הסרטון ללא קול, לעומת הסרטונים בסדנה בהם שומעים אותי מדברת.
תוכלי לצפות בסרטון הדרכה כיצד לסדר את דוללת החוטים במארגן חוטי הרקמה. בסוף הסרטון אני מזמינה אותך להכיר את סדנת הרקמה האינטרנטית שלי, הקישור אליה נמצא בסוף המאמר.
*לחצי על גלגלת השיניים בתחתית הסרטון בכדי לשנות את איכות הצפייה ל-1080 בכדי ליהנות מצפייה ברורה.
שיטה נוספת שחופפת לשיטה שהצגתי היא לקלוע את החוט לצמה. אחרי שגזרת את החוטים באורך של כ-40 ס"מ וקיפלת אותם לשניים, חלקי את החוטים לשלושה חלקים וקלעי מהם צמה. תוכלי לשלוף את החוט מלמעלה. תוכלי לאכסן את הצמות על קרטון מחורר. שימי לב שאת משחילה את החוט דרך חור הקרטון ורק אחר כך קלעי את הצמה.
שתי הערות לסיום:
*צריך לציין ששיטת ארגון זו (שדורשת את גזירת החוטים) אינה מתאימה לרוקמת שאוהבת להפריד את החוטים ולגזור רק את מספר החוטים הדרוש בכל פעם, כך שהחוט שאינו בשימוש נשאר תמיד מחובר לשאר הדוללה.
*מארגני החוטים שדיברתי עליהם במאמר מתאימים לחוטי מולינה אך לא לחוטי פנינה (Cotton perle) שנהוג וגם נוח יותר לדעתי להשאיר אותם ארוזים בפקעת שלהם.
אם את מעוניינת להכיר עוד שיטות לעבודה עם חוטים ובכלל ללמוד לרקום באופן מסודר, אני מציעה לך להירשם לסדנה האינטרנטית שלי. הסדנה מתאימה למתחילות אך גם מי שכבר התנסתה ברקמה תוכל ליהנות ממנה. לחצי על הקישור לפרטים נוספים:
מכל הלב,
רבקה
Commenti