top of page

איך לרקום ורד קטן בתך האיקס Cross stitch

במאמר זה אני רוצה להציג כיצד רוקמים ורד קטן בתך האיקס (שנקרא גם תך הצלב). ורד זה מהווה חלק מדוגמא גדולה יותר שבקרוב אמכור בחנות שלי. אך בעודי רוקמת אותו, התאהבתי בו והחלטתי להקדיש לו מאמר משלו.

אני חושבת שכל היופי בורד הזה הוא בפשטות העדינה שלו. אני רקמתי אותו על בד AIDA 14 בחוטי מולינה DMC עם שני חוטים מתוך השישה. בעצם על מנת לרקום את הורד עצמו נדרשים שלושה גוונים של אותו הצבע ועוד גוון ירוק עבור העלים. אני בחרתי בגוונים של ורוד – הגוון הבינוני DMC352 רקמתי בו את עלי הכותרת החיצוניים, גוון הבהיר DMC3856 רקמתי בו את עלי הכותרת הפנימיים ובגוון הכהה DMC350 רקמתי את תך האיקס במרכז הורד.

הנה הדוגמא לרקמת הורד – המשבצות מייצגות את בד הAIDA וישנו מקרא מצורף לצבעי החוטים:


בהזדמנות זו אצרף שלושה טיפים שלי לרקמת איקס קטנה כל כך.

*הטיפ הראשון והחשוב ביותר לדעתי על מנת לרקום בתך האיקס היא אחידות התכים וכוונתי היא שכל חצאי האיקסים התחתונים יהיו באותו הכיוון וכל חצאי האיקס העליונים יהיו באותו הכיוון. שימי לב שאת עולה עם המחט תמיד בחור הנכון המתאים לכיוון שבו תרקמי את חצי האיקס.

*הטיפ השני הוא שאני חושבת שעדיף לרקום בשתי תנועות של היד ולא בתנועה אחת. אסביר למה כוונתי – ניתן להכניס את המחט בתנועה חלקה אחת דרך שני חורים של הבד ובכך ליצור תך במהירות רבה יותר או שניתן להעלות את החוט דרך חור אחד ולהוריד שוב את המחט דרך החור השני. לדעתי עדיף לקחת את הזמן ואף שזמן הרקמה יתארך התוצאה שווה את זה. זה ימנע טעויות בדרך וכן ימנע מהבד להתעקם ולהתעגל.

*הטיפ השלישי שלי הוא לרקום כל איקס בפני עצמו לפני שתעברי לאיקס הבא. אין כללים, ואת יכולה בהחלט לרקום את חצאי האיקס התחתונים קודם ולאחר מכן את העליונים. אך ברקמה קטנה כזו, שאינה מכסה משטח גדול, המלצתי היא לרקום ולסיים כל תך איקס ולעבור לבא אחריו.


הערה למי שרוצה לרקום את הורד לא על בד עם חוטים צפופים שאינו מתאים לרקמת חישוב, כגון על חולצה או תיק או כל דבר העשוי מבד צפוף – פשוט תציירי את האיקסים על הבד כמו הדוגמא – היא כל כך פשוטה שניתן בקלות לעשות זאת – ותרקמי לפי השרטוט שלך.


הכנתי גם סרטון קצר בו אני מדגימה איך לרקום את הורד הקטן:


בסוף הסרטון אני מזמינה להוריד את המדריך שלי לרוקמת המתחילה. אני ממליצה לך בחום להוריד אותו. אמנם המדריך מתייחס לרקמה חופשית ולא לרקמת חישוב (כדוגמת רקמה בתך האיקס כפי שהצגתי במאמר זה), אך הוא יוכל להיות לך לעזר בצעדייך הראשונים ברקמה. תוכלי להוריד אותו בקישור הזה: המדריך לרוקמת המתחילה

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page